Заек в горчичен сос

Една бърза и лесна рецепта, която взимаме назаем от френската кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 18.02.2013
Заек в горчичен сос
 
Необходими продукти:
1 заек
3 глави шалот
250 мл бяло вино
100 г заквасена сметана
4 с. л. ретро горчица
2 с. л. дижонска горчица
1 с. л. зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Заек в горчичен сос

Заекът се нарязва на 6 порции. Овкусява се със сол и черен пипер. Намазва се с дижонската горчицата.

 


2
Заек в горчичен сос 2

Лукът се нарязва наситно. Зехтинът се загрява и в него се запържва месото от всички страни, до златист цвят.

 


3
Заек в горчичен сос 3

Изважда се от съда и в него се пуска лукът. Щом поомекне, се налива виното.

 


4
Заек в горчичен сос 4

Когато алкохолът се изпари, се връща месото. Прибавят се и ретро горчица и заквасената сметана. Похлупва се и се готви на слаб огън под капак за 50 минути, докато се получи гъст сос.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: