Заек с портокали

По рецепта на Марияна Цвяткова
Източник: Бон Апети
Дата: 17.07.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
4 глави лук
6 скилидки чесън
2 с. л. брашно
150 мл бяло вино
2 портокала
2 с. л. зехтин
1/2 връзка магданоз
1 дафинов лист
1 ч. л. черен пипер на зърна
1 ч. л. чубрица
сол и смлян черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Заек с портокали
Заекът се разделя на порционни парчета и се овкусява със сол и черен пипер (гръдният кош се оставя за супа).
2
Заек с портокали 2
Philips Multicooker се включва на програма „Пържене“ (25 минути). Налива се зехтинът и месото се пържи 15 минути от всички страни, до зачервяване.
3
Заек с портокали 3
Прибавят се нарязаният на филийки лук и смачканите и обелени цели скилидки чесън. Запържват се за 10 минути.
4
Заек с портокали 4
След това се сипва брашното и се разбърква.

5
Заек с портокали 5
Наливат се виното и 1 ч. ч. вода.
6
Заек с портокали 6
Прибавят се зърната черен пипер, чубрицата, дафиновият лист, настърганата кора от единия портокал, посолява се.
7
Заек с портокали 7
Похлупва се и се включва на програма „Задушаване“ (1 час), като 15 минути преди края на програмата се налива сокът от двата портокала.
8
Заек с портокали 8
Готовото ястие се сервира със ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

28.07.2015
Невероятно вкусно, аз не приготвих ястието в мултикукър, но въпреки това вкусът е уникален!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


126 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: