Заек с млинци

Богато основно
Източник: Бон Апети
Дата: 03.04.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
200 г чери домати
3 малки глави лук
3 скилидки чесън
1 връзка магданоз
250 мл бяло вино
100 мл зехтин
1 с. л. пушен лют червен пипер
1 ч. л. мащерка
сол и черен пипер на вкус

за млинците:
500 г брашно
30 г свинска мас
1 яйце
1 ч. л. сол

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Заек с млинци
Заекът се реже на шест парчета и се подправя със сол и черен пипер.
2
Заек с млинци 2
В купа се разбъркват накълцаният чесън, пушеният червен пипер, мащерката и 50 мл зехтин.
3
Заек с млинци 3
Заешкото се слага в плик за печене.
4
Заек с млинци 4
Овкусява се с ароматната смес и се оставя да се маринова за около 2 часа.
5
Заек с млинци 5
Лукът се реже на дебели шайби, посолява се и се запържва в около 50 мл сгорещен зехтин.
6
Заек с млинци 6
Когато поомекне, се добавят чери доматите.
7
Заек с млинци 7
Зеленчуците се изсипват в плика със заека.
8
Заек с млинци 8
Налива се виното и пликът се затваря.
9
Заек с млинци 9
Заекът се пече около 1 час в загрята на 180 градуса фурна, с вентилатор.
10
Заек с млинци 10
В купа се смесват брашното и солта за млинците. Налива се разтопената свинска мас и се претрива с пръсти.
11
Заек с млинци 11
Прибавят се яйцето и 100–150 мл вода, бърка се и след това се размесва върху плота, докато се получи гладко, еластично и не много меко тесто, което се оставя да почине за 20 минути.
12
Заек с млинци 12
След това тестото се разделя на 6 топки, покрива се и се оставя да почине отново за около 15 минути.
13
Заек с млинци 13
Всяка топка се разточва върху плот на тънка кора.
14
Заек с млинци 14
Корите се поставят в плитки тави и на няколко пъти се пекат във фурна, загрята на 180 градуса (с вентилатор) – за 10 минути от едната страна и за още 2 минути – от другата. Охлаждат се.
15
Заек с млинци 15
В дълбока тенджера се кипва вода и се посолява. Корите се начупват на едри парчета и се варят за кратко (1–2 минути) във водата.
16
Заек с млинци 16
Изваждат се и се отцеждат. По желание се поливат със зехтин.
17
Заек с млинци 17
Разбъркват се със соса и зеленчуците от печения заек.
18
Заек с млинци 18
Заешкото се сервира върху млинците и се поръсва с накълцан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


243 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: