Заек с кисело мляко

Източник: Радка Великова
ТИТЛА: Чирак
Дата: 04.06.2010
Заек с кисело мляко
 
Необходими продукти:
1 средно голям заек
500 г кисело мляко
4-5 скилидки чесън
босилек, сол, червен и чепен пипер на вкус
1-2 дафинови листа


Начин на приготвяне:
1
Заекът се измива и се почиства добре, нарязва се на порции и всяка порция ве натрива със сол, босилек,черен и червен пипер. По желание може да се поръси и с чубрица.
2
Порциите заешко месо се подреждат в глинен или йенски съд. Обелените скилидки чесън и дафиновите листа се слагат между парчетата месо и се заливат с киселото мляко разредено с около 100 мл вода. Киселото мляко трябва да покрие месото. Пече се около 2 часа на умерена температура.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: