Заек по малтийски

Пищно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
1 кг картофи
200 г замразен грах
8 скилидки чесън
3 глави лук
1 консерва домати на кубчета (400 г)
2 моркова
150 мл червено вино
1 стрък стеблена целина
70 мл зехтин
50 г краве масло
3 дафинови листа
2 с. л. доматен концентрат
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. смлян бахар
кората от 1 лимон
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Заек по малтийски
Заекът се реже на порции, посолява се, поръсва се с черен пипер и бахар. Запържва се на няколко пъти в половината от зехтина – до златисто. Изважда се.
2
Заек по малтийски 2
В същия съд се налива останалият зехтин и се запържват нарязаните на кубчета лук, моркови и целина, както и наситненият чесън.
3
Заек по малтийски 3
Сипват се доматеният концентрат, виното и доматите. Овкусява се с ригана, настърганата лимонова кора, дафиновите листа, сол и черен пипер.
4
Заек по малтийски 4
Наливат се 500 мл вода, добавя се заекът и се готви около 1 час и 20 минути на слаб огън, под капак.
5
Заек по малтийски 5
Накрая се добавя грахът (който е оставен предварително да се отпусне на стайна температура) и се готви още около 10 минути.
6
Заек по малтийски 6
Картофите се белят и сваряват до готовност. Режат се на едри кубчета и се слагат в тава. Поливат се с разтопено масло, посоляват се и се запичат за около 20 минути в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор.
7
Заек по малтийски 7
Яхнията се сервира с картофите.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: