Заек по макариополски

Източник: Бон Апети
Дата: 14.10.2006
Заек по макариополски
 
Необходими продукти:
1 заек
500 г ориз
150 г стерилизирани гъби
350 мл олио
30-40 листа лапад
4-5 глави лук
12-15 стръка пресен джоджен
12-15 стръка магданоз
10 зърна черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Заек по макариополски
Заекът се накисва в студена вода за няколко часа. След това се нарязва на порционни парчета и се запържва в 3-4 с. л. олио. Налива се гореща вода, колкото да го покрие, и месото се вари около 20 минути, докато омекне и започва да се отделя от кокала.
2
Заек по макариополски 2
Лукът се нарязва наситно и се запържва. Сипва се оризът, налива се малко вода и когато оризът омекне, се прибавят нарязаните листа лапад, магданоз и джоджен.
3
Заек по макариополски 3
Накрая се слагат и нарязаните на филийки гъби. Подправя се с черния пипер и се залива с 6 ч. ч. от бульона, в който се е варил заекът.
4
Заек по макариополски 4
Оризът се прехвърля в тава и отгоре се нареждат парчетата заешко месо. Ястието се пече около 30 минути в предварително загрята фурна при температура 180-200 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: