Заек по фламандски

Белгийска рецепта за заек със сушени сливи и бира
Източник: Бон Апети
Дата: 02.07.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
100-120 г сушени сини сливи
100 г бекон
30 г масло
1/2 л бира
3 скилидки чесън
1 глава лук
2 дафинови листа
2 зърна карамфил
3-4 с. л. брашно
2 с. л. олио
1 с. л. ябълков оцет
1 ч. л. мащерка
1 ч. л. сол
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Заек по фламандски
Сливите се заливат с топла вода и се оставят да престоят, за да набъбнат.
2
Заек по фламандски 2
Приготвя се панировка от брашно, сол и черен пипер и в нея се овалва
нарязаното на порции заешко.
3
Заек по фламандски 3
Месото се запържва в предварително загретите олио и масло, след което се изважда от съда.
4
Заек по фламандски 4
Беконът и лукът се нарязват и се запържват в мазнината от месото.
5
Заек по фламандски 5
Щом се зачервят, продуктите се поръсват с брашнената смес, в която е панирано месото. Постепенно се налива бирата, като се бърка.
6
Заек по фламандски 6
Запърженото заешко месо се връща в тенджерата.
7
Заек по фламандски 7
Ястието се залива с около 1/2 ч. ч. гореща вода и се подправя с 2 дафинови листа, мащерка и карамфил.
8
Заек по фламандски 8
Добавя се нарязаният надребно чесън, сипва се оцетът, налива се още 1/2 ч. ч. топла вода и къкри 30 минути под капак.
9
Заек по фламандски 9
Накрая се слагат наситнените сливи заедно с водата, в която са киснали. Ястието къкри още около 20 минути и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: