Заек на фурна със задушени зеленчуци

Източник: Бон Апети
Дата: 03.11.2011
Заек на фурна със задушени зеленчуци
 
Необходими продукти:
1 заек
4 червени чушки
200 г глава целина
2 моркова
7 стръка див лук
100 мл бяло вино
50 мл зехтин
1/4 връзка магданоз
50 г червен пипер
сол и бял пипер на вкус
мазнина за тавата

за маринатата:
150 мл зехтин
400 мл бяло вино
200 г глава целина
2 моркова
1 глава лук
2 дафинови листа
сол на вкус


Начин на приготвяне:
1

Заешкото месо се нарязва на порции.


2

Маринатата се приготвя, като се смесят зехтинът, виното и нарязаните наедро целина, моркови и лук. Прибавят се дафиновите листа и се посолява. Нарязаното месо престоява в нея около 12 часа.


3

Месото се изважда от маринатата, овкусява се със сол и бял пипер, натърква се с червения пипер и се поставя в намазнена тава да се пече на 190 градуса около 40 минути.


4

Чушките, целината и морковите се режат във  форма по желание и се сотират за 2-3 минути в предварително сгорещения зехтин. Налива се виното и зеленчуците се задушават до редуциране на течността. Прибавя се накълцаният див лук и се посолява. Разбърква се 1-2 минути и се дърпа от огъня.


5

Месото се сервира върху канапе от задушените зеленчуци и се поръсва с наситнения магданоз.




Съвет:

Зеленчуците може да се овкусят със сол и магданоз и да се запекат заедно с месото.

 


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: