Заек фрикасе

Сервираме ястието гарнирано с талятели
Източник: Бон Апети
Дата: 14.11.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 заек
120 г пушен бекон
1 глава лук
1 морков
5 скилидки чесън
150 мл течна животинска сметана
1 с. л. ретро горчица
600 мл зеленчуков бульон
1 стрък салвия
4 стръка магданоз
1 с. л. брашно
2 жълтъка
80 г краве масло
400 г талятели
120 мл бяло вино
сол и пипер меланж на вкус


Начин на приготвяне:
1
Заек фрикасе
Обезкостете заека и го нарежете на кубчета.
2
Заек фрикасе  2
Нарежете бекона на ивички, а лука и чесъна - на ситно. Обелете и настържете моркова.
3
Заек фрикасе  3
Овкусете месото със сол и пипер меланж и го запържете в маслото до златисто. Добавете и бекона и запържете за кратко.
4
Заек фрикасе  4
След това прибавете нарязаните зеленчуци. Когато омекнат и се запържат хубаво, овкусете с наситнената салвия, сипете брашното, разбъркайте и налейте виното.
5
Заек фрикасе  5
Сипете и бульона, овкусете със сол и пипер и гответе под капак на слаб огън 45 минути. Изключете котлона.
6
Заек фрикасе  6
Разбъркайте сметаната с жълтъците и горчицата. Налейте в съда и разбъркайте.
7
Заек фрикасе  7
Сварете талиателите и ги полейте със зехтин. Сервирайте фрикасето с пастата. Поръсете ястието с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

21.10.2023
Чудно вкусно ястие. Отдавна е в любими.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


203 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: