Задушено пиле с гъби

Източник: Бон Апети
Дата: 14.09.2001
Задушено пиле с гъби
 
Необходими продукти:
1,200-1,500 кг пиле
1 кг гъби (на лентички)
2 моркова (на колелца)
4 скилидки чесън
1 дафинов лист
1 ч. л. розмарин
1 в. ч. червено вино
6 с. л. олио
брашно за паниране


Начин на приготвяне:
1
Задушено пиле с гъби
Пилето се нарязва на 4 или 8 порционни парчета. Посоляват се, овалват се в брашно и се запържват в олио до златист цвят. Изваждат се и се отцеждат.
2
Задушено пиле с гъби 2
В същата мазнина на силен огън се пържат морковите и скилидките чесън (цели). Прибавят се гъбите.
3
Задушено пиле с гъби 3
Разбърква се, добавят се виното, чаша топла вода и подправките. Посолява се и се връщат порциите пиле. Ястието се задушава 30 минути на тих огън под капак.
4
Задушено пиле с гъби 4
Сервира се с гарнитура от задушен ориз.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


261 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: