Задушено дивечово

Гост: Габриела Наплатанова
Източник: Бон Апети
Дата: 10.01.2004
Задушено дивечово
 
Необходими продукти:
1 кг филе от глиган (телешко)
150 мл олио
1 глава лук
1/4 глава целина
1 в. ч. бяло вино
7–8 скилидки чесън
2 с. л. доматено пюре
1 с. л. червен пипер
1 ч. л. чубрица
1 дафинов лист
сол и черен пипер на вкус
2–3 с. л. оцет
1/3 глава лук
1 дафинов лист
10–15 зърна черен пипер


Начин на приготвяне:
1
Задушено дивечово
Маринатата се приготвя, като в купа с 500 мл вода се слагат оцетът, нарязаният на шайби лук, дафиновият лист и зърната черен пипер.
2
Задушено дивечово 2
Месото се реже на филии, накисва се в приготвената марината и се оставя да престои около 12 часа.
3
Задушено дивечово 3
Маринованото месо се изцежда и се попива със салфетка. Запържва се в сгорещеното олио, колкото да получи коричка (3–5 минути от всяка страна), и се прехвърля в чиния.
4
Задушено дивечово 4
Лукът и целината се режат на много ситно, а морковите се настъргват. В мазнината от пърженото месо за 1–2 минути се запържва лукът, прибавят се морковите и целината и се запържва още 2–3 минути. Добавя се едро нарязаният чесън, разбърква се и се овкусява с червения пипер. Отново се разбърква и се слагат доматеното пюре, останалите подправки и запърженото месо.
5
Задушено дивечово 5
Залива се с 200 мл гореща вода и се оставя да ври на тих огън около час и половина.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

27.09.2014
Чудесна рецепта. Добавих и картофи при задушаването и се получи превъзходно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: