Задушени зеленчуци по японски

Гомоку язай ирини
Източник: Оиши
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 04.02.2014
Задушени зеленчуци по японски
 
Необходими продукти:
8 сушени гъби шийтаке
1 с.л. захар
100 г бамбукови филизи консерва
100 г моркови
100 г черна козя брада
30 г сладък зелен фасул
1 1/2 с.л. сусамово олио
5 с.л. Кикоман Уок Сос
100 г бял боб буркан

Бон Апети препоръчва:

 

Начин на приготвяне:
1
1.Накиснете гъбите във вода с една супена лъжица захар за през нощта. На другия ден запазете 100 мл от водата.

2.Отстранете стеблата на хидратираните гъби и ги разрежете на четвъртини.

3.Сложете бамбуковите филизи да заврат в малко количество вода, и след това ги изплакнете под студена вода и ги изцедете. Нарежете ги на парчета големи колкото една хапка.

4.Обелете морковите и черната козя брада и ги нарежете на парчета с големината на една хапка.

5.Отрежете краищата на зеления фасул, бланширайте го и после го нарежете на половина по диагонал.

6.Загрейте сусамовото олио в тиган и леко запържете в него морковите, черната козя брада и бамбуковите филизи. Добавете гъбите и също ги запържете леко.

7.Прибавете пилешкия или зеленчуковия бульон и водата, в която са престояли гъбите шийтаке и сложете съдържанието да заври. Оберете и отстранете пяната. След това добавете уок соса и оставете ястието да къкри на средно висока температура за около 5 минути.

8.Сложете белия боб в тигана и продължете да готвите зеленчуците докато половината от бульона се изпари. След това добавете сладкия зелен фасул и сервирайте.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

26.02.2014
Продуктите може да се купят от всеки голям супермаркет, а ако живеете в София - на Женския пазар от арабските магазинчета и на Пиротска има китайски супермаркет. Гъбите шийтаке се продават сушени, козята брада са подобни на аспержите, а бамбуковите филизи се продават в консерва. Успех в готвенето. :)
1.
Изпрати
лично съобщение

06.02.2014
Чудесна рецепта,но къде могат да се открият продукти като гъбите,бамбук и сладък зелен фасул?Аз поне не съм срещала.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: