Задушени телешки ребра в гърне

Източник: Бон Апети
Дата: 12.02.2003
Задушени телешки ребра в гърне
 
Необходими продукти:
1 1/2 кг телешки ребра
200-300 г гъби
1 стрък праз
2-3 моркова
2-3 глави кромид лук
500-750 мл телешки бульон
1 в. ч. червено вино
2 с. л. доматено пюре
30-40 г краве масло
3 скилидки чесън
4-5 стръка магданоз
1 ч. л. мащерка
олио за пържене
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Задушени телешки ребра в гърне
В тиган се сгорещяват няколко лъжици олио и ребрата се запържват до златисто. След това се прехвърлят в глинено гърне, а мазнината се запазва.
2
Задушени телешки ребра в гърне 2
Лукът се нарязва на четвъртинки, морковите и празът – на кръгчета и се запържват в мазнината от ребрата.
3
Задушени телешки ребра в гърне 3
Наливат се виното, бульонът и доматеното пюре, слагат се скилидките чесън, мащерката и черният пипер и се вари 2-3 минути. След това се прехвърля в гърнето, добавя се магданозът, захлупва се и се задушава в предваритерно загрята на 180 градуса фурна 2-3 часа.
4
Задушени телешки ребра в гърне 4
Преди гърнето да се извади от фурната, гъбите се нарязват и се запържат в тиган с нагорещено масло до зачервяване. Поднасят се като гарнитура към основното ястие.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

13.12.2017
Готвя това ястие от години. Дори без гъбите (обикновено ги заменям с друг зеленчук) винаги става много вкусно.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: