Задушени картофи с гъби

Гости: Марина и Анатолий от Молдова
Източник: Бон Апети
Дата: 20.06.2008
Задушени картофи с гъби
 
Необходими продукти:
1 кг картофи
500 г печурки
1 глава кромид лук
1 морков
1 връзка копър
1 дафинов лист
5 с. л. олио
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Задушени картофи с гъби
Лукът и морковът се нарязват наедро и се изпържват в олиото.
2
Задушени картофи с гъби 2
Прибавят се почистените и нарязани наедро печурки и се задушават 10 минути под капак.
3
Задушени картофи с гъби 3
Подправя се с черен пипер, сол и дафинов лист.
4
Задушени картофи с гъби 4
Слагат се нарязаните наедро обелени картофи и се сипва вряла вода до нивото на продуктите.
5
Задушени картофи с гъби 5
Ястието се задушава 15-20 минути (до пълното омекване на зеленчуците) на умерен огън, след което се поръсва с наситнен копър и се поднася.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


265 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: