Задушени бутчета с праз

Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2001
Задушени бутчета с праз
 
Необходими продукти:
4 пилешки бутчета
4 моркова
3 картофа
2 стръка праз
5 с. л. олио
2 ч. ч. пилешки бульон


Начин на приготвяне:
1
Задушени бутчета с праз
Бутчетата се подсушават, посоляват се и се запържват в мазнина до зачервяване. Изваждат се и се поставят в глинен гювеч.
2
Задушени бутчета с праз 2
В същата мазнина за 2 минути се запържват нарязани наедро лук, моркови, картофи и праз. Заливат се с бульона и се прехвърлят при бутчетата.
3
Задушени бутчета с праз 3
Глиненият гювеч се затваря с капак и се пече 60 минути в предварително загрята фурна при температура 180 градуса. След това зеленчуците се пасират и полученият сос се прецежда. Бутчетата се подреждат в плато, заливат се със соса и се поръсват с магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


158 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: