Задушена риба в джинджифилов сос

Източник: Бон Апети
Дата: 20.01.2003
Задушена риба в джинджифилов сос
 
Необходими продукти:
1 с. л. ябълков оцет
1/4 с. л. сух джинджифил
1 с. л. нишесте
3-4 с. л. олио
600 г лефер
3 стръка праз лук
2-3 с. л. скилидки чесън
1 морков
3 резенчета корен от джинджифил
1 кубче пилешки бульон
2 с. л. кетчуп
1-2 с. л. соев сос


Начин на приготвяне:
1
Задушена риба в джинджифилов сос
Ябълковият оцет, соевият сос и джинджифилът се смесват в купичка.
Върху рибата се правят напречни разрези, след това се полива с маринатата и се оставя да отлежи.
2
Задушена риба в джинджифилов сос 2
Празът, морковът, джинджифилът (предварително накиснати във вода) и чесънът се нарязват на лентички. Олиото се загрява в дълбок тиган. Джинджифилът и чесънът се запържват за 30 секунди. Прибавят се морковът и празът и се пържи около минута.
3
Задушена риба в джинджифилов сос 3
След това се наливат 400 мл вода, прибавят се пилешкият бульон и кетчупът. След като кипне, се поставят рибите и се задушават по 6-7 минути от всяка страна. Изваждат се и се подреждат в плато. В соса се налива разтвореното в малко вода нишесте, разбърква се и с него се заливат рибите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: