Задушен заек по болярски

Източник: Бон Апети
Дата: 24.09.2003
Задушен заек по болярски
 
Необходими продукти:
1 заек
1 свинско було
250 г стерилизирани домати
200 г стерилизирани гъби
5-6 глави кромид лук
3-4 чушки
1 морков
50 г краве масло
250 мл бяло вино
6-7 скилидки чесън
10 зърна черен пипер
2 с. л. доматено пюре
1-2 люти чушки
1 връзка магданоз
5-6 стръка целина
3-4 зърна бахар
2 дафинови листа
1 ч. л. сол


Начин на приготвяне:
1
Задушен заек по болярски
Всички продукти (без заека и булото) се режат наедро и се разбъркват със ситно нарязаните целина и магданоз и останалите подправки. Пресипва се в тава и се разпределя равномерно.
2
Задушен заек по болярски 2
Булото се разстила на плота. В него се поставя целият заек и се завива. Слага се в тавата върху зеленчуците и се пече около час и половина при температура от 180 градуса.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: