Задушен свински врат с ориз и зеленчуци

Такъв, какъвто го обичате
Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2023

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
800 г свински врат
2 глави лук
1 зелена люта чушка
1 лайм
60 г краве масло
1/2 връзка пресен кориандър
1/2 ч. л. кимион на зърна
1/4 ч. л. кориандър на зърна
1/4 ч. л. черен пипер на зърна
сол на вкус

за гарниране:
200 г дългозърнест ориз
2 стръка праз
2 пресни зелени чушки
1 скилидка чесън
500-600 мл пилешки бульон
1 домат
30 мл зехтин
1 ч. л. сух риган
1 дафинов лист
3 с. л. соев сос Kikkoman

Бон Апети препоръчва:

Начин на приготвяне:
1
Задушен свински врат с ориз и зеленчуци
Запечете кимиона и кориандъра в сух тиган. Стрийте ги в хаванче с черния пипер и солта.
2
Задушен свински врат с ориз и зеленчуци 2
Нарежете месото на кубчета. Овкусете го със стритите подправки и разбъркайте добре. Оставете го да се маринова за 4-5 часа.
3
Задушен свински врат с ориз и зеленчуци 3
Прехвърлете месото в тенджера. Налейте 600 мл вода. Прибавете нарязаната на ситно люта чушка и сока от лайм. Добавете маслото и нарязания на едро лук и гответе на умерен огън под капак, докато месото омекне и остане на мазнина - около 1 час и 30 минути.
4
Задушен свински врат с ориз и зеленчуци 4
Измийте ориза много добре. Почистете и нарежете праза, чушките и чесъна. Запържете ги в зехтина.
5
Задушен свински врат с ориз и зеленчуци 5
Добавете и ориза. Овкусете с ригана, налейте бульона, пуснете дафинов лист, добавете домата, нарязан на кубчета и соевия сос. Оставете да кипне и гответе още около 10 минути. Дръпнете от котлона и оставете още 10 минути под капак.
6
Задушен свински врат с ориз и зеленчуци 6
Сервирайте месото с ориза, нарязан пресен кориандър и настърганата кора от лайма.
Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.08.2023
Прекрасна рецепта. И месото и ориза станаха много вкусни.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


240 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: