Задушен праз със сметана

Гарнитура с деликатен аромат и мек вкус
Източник: Бон Апети
Дата: 04.01.2013

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
10 стръка праз
1/4 ч. ч. животинска сметана
200 г заквасена сметана
1 с. л. орехово олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Задушен праз със сметана

Празът се почиства. Зелената част се отстранява. Бялата част се нарязва на 4 по дължина. След това всяка четвъртинка се нарязва наполовина.

 


2
Задушен праз със сметана 2

Зеленчукът се слага в касерола и се налива вода до половината на праза, овкусява се със сол. Кипва се и се готви под капак на слаб огън, докато омекне.

 

 


3
Задушен праз със сметана 3

След това се отцежда. Връща се в касеролата и се готви без течност за 2–3 минути, за да се изпари влагата.

 


4
Задушен праз със сметана 4

Налива се животинската сметана, прибавя се и заквасената. Готви се до сгъстяване.

 


5
Задушен праз със сметана 5

Накрая се добавя олиото, овкусява се със сол и черен пипер и се поднася.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


285 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: