Задушен подлучен джолан в гърне

Източник: Бон Апети
Дата: 06.01.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг телешки джолан на шайби
200 мл бяло вино
1 буркан стерилизирани домати
3 филета аншоа
2 скилидки чесън
2 ивици лимонова кора
1 глава лук
2 дафинови листа
1 к. ч. олио
1 - 1 1/2 с. л. брашно
1 к. ч. брашно
1/2 ч. л. кимион
1/2 ч. л. сол
2-3 щипки червен пипер
черен пипер на вкус
10-12 стръка магданоз
4 скилидки чесън
2 ивици лимонова кора


Начин на приготвяне:
1
Задушен подлучен джолан в гърне
Месото се овалва в смесените брашно, сол, кимион, черен и червен пипер. Пържи се до златисто в предварително загрятото олио (по 5-8 минути от всяка страна), като при нужда се долива малко олио. Готовият джолан се поставя в гювеч заедно с ивиците лимонова кора.
2
Задушен подлучен джолан в гърне 2
Лукът и чесънът се нарязват наситно и се запържват в мазнината, в която е пържен джоланът. Поръсват се с брашно, наливат се виното и 300 мл гореща вода, добавят се наситнените филета аншоа. Посолява се и се ароматизира с дафиновите листа. Пресипва се в гювеча.
3
Задушен подлучен джолан в гърне 3
Гювечът се похлупва и се задушава в предварително загрята на 150-160 градуса фурна около 1 1/2 - 2 часа. Половин час преди да е готов, гювечът се изважда, наливат се пюрираните стерилизирани домати и се връща във фурната.
4
Задушен подлучен джолан в гърне 4
Магданозът, чесънът и лимоновата кора за гремолата се нарязват наситно и се смесват. Ястието се поръсва с приготвената смес и се сервира.

Подобни рецепти:
Коментари (1)
1.
Изпрати
лично съобщение

30.11.-0001
Пробвах.Става!!!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: