Задушен карфиол със сос от сирене и къри

Източник: Бон Апети
Дата: 13.01.2005
Задушен карфиол със сос от сирене и къри
 
Необходими продукти:
1 глава карфиол
200 г сирене
70 г краве масло
2 ч. ч. прясно мляко
1 с. л. брашно
1 ч. л. къри
1 ч. л. червен пипер
1 щипка сол


Начин на приготвяне:
1
Задушен карфиол със сос от сирене и къри
Розичките на карфиола се накъсват и нарязват. Бланшират се за кратко във вряла вода. Поставят се в йенска тава.
2
Задушен карфиол със сос от сирене и къри 2
Разтопеното масло се поръсва с червен пипер, къри, сол. Оттегля се от котлона, поръсва се с брашното, бърка се, за да се хомогенизира по-добре. Постепенно се налива прясното мляко.
3
Задушен карфиол със сос от сирене и къри 3
Връща се на котлона и се поръсва с настърганото сирене. Карфиолът се полива с готовата смес. Пече се 15-20 минути при температура 220 градуса.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


200 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: