Задушен дивеч със зеленчуци

Гост: Мария Димова, областен управител на област Русе
Източник: Бон Апети
Дата: 13.02.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
500 г филе от диво прасе
200 г гъби
6-7 глави лук
3 зелени чушки
3 картофа
2 моркова
1 глава чесън
4-5 стръка магданоз
1 - 1 1/2 ч. ч. грах
1/2 в. ч. червено вино
1 к. ч. олио


Начин на приготвяне:
1
Задушен дивеч със зеленчуци
Месото се нарязва на средни по големина парчета.
2
Задушен дивеч със зеленчуци 2
Морковите се почистват и се нарязват на кубчета, гъбите – на филии, обелените картофи – на еднаквo големи парчета.
3
Задушен дивеч със зеленчуци 3
Чушките се почистват от семето и се нарязват на малки парчета, лукът се реже наедро.
4
Задушен дивеч със зеленчуци 4
Олиото се загрява в тенджера, сипва се месото и след като се запържи от всички страни до златисто, се прибавят гъбите и лукът.
5
Задушен дивеч със зеленчуци 5
Сипват се нарязаните моркови и чушките.
6
Задушен дивеч със зеленчуци 6
Добавят се картофите, грахът и целите скилидки чесън.
7
Задушен дивеч със зеленчуци 7
Налива се около 1 ч. ч. вода, похлупва се и се задушава под капак около 30 минути.
8
Задушен дивеч със зеленчуци 8
Около 10 минути преди ястието да се свали от огъня, се налива виното. Накрая се поръсва с нарязания наситно магданоз и е готово за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: