Забулени яйца върху канапе от гъби и спанак

Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2004
Забулени яйца върху канапе от гъби и спанак
 
Необходими продукти:
6 големи гъби
6 яйца
3 едри домата
50 г кашкавал
пера от 2 стръка пресен лук
5–6 с. л. зехтин
1 с. л. оцет
червен пипер и сол на вкус
200–250 г спанак
1 стрък чесън
3 с. л. зехтин


Начин на приготвяне:
1
Забулени яйца върху канапе от гъби и спанак
Гъбите се почистват и пънчетата се отстраняват. Доматите се разрязват наполовина и се почистват от семето.
2
Забулени яйца върху канапе от гъби и спанак 2
В намаслена тава се подреждат доматите и гъбите, поливат се със зехтина и се слагат за 5–6 минути във фурна на силен огън.
3
Забулени яйца върху канапе от гъби и спанак 3
В гореща вода се сипват оцетът и малко сол (водата трябва да е на точката на кипене). Всяко яйце се счупва в малка купичка и внимателно се пуска в слабо кипящата вода. Варят се не повече от 2–3 яйца наведнъж за около 2–3 минути, изваждат се и се поставят в чиния.
4
Забулени яйца върху канапе от гъби и спанак 4
Всяко от забулените яйца са слага в половинка запечен домат, а доматите – в шапките на гъбите. Поръсват се с настъргания кашкавал, червения пипер и нарязания надребно пресен лук и се запичат в силно загрята фурна, докато се зачервят.
5
Забулени яйца върху канапе от гъби и спанак 5
В тиган леко се запържва нарязаният на кръгчета чесън, посолява се, добавя се спанакът и след като омекне, се сервира за канапе под гъбите.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: