„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене

Експлозия от аромати и вкусове
Източник: Бон Апети
Дата: 01.09.2011
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене
 
Необходими продукти:
4 свински вратни пържоли
4 кърпи свинско було
100 г кашкавал
сол, кимион, черен и червен пипер на вкус

за салатата:
300 г розови домати
200 г чери домати
4 червени чушки
1 морков
200 г сирене “Халуми”
1 връзка пресен лук
8 стръка магданоз
8 стръка копър
сол, зехтин и бял балсамов оцет на вкус
кълнове от ряпа за украса


Начин на приготвяне:
1
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене

В пържолите се прави напречен разрез, така че да се получи джоб.


2
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене  2

Кашкавалът се нарязва на парчета и се слага в прорезите.


3
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене  3

Пържолите се овкусяват със сол, кимион, черен и червен пипер. Всяка се увива в було, така че да се получи пакетче.


4
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене  4

Пекат се на скара от двете страни до зачервяване.


5
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене  5

Чушките се изпичат на скара и след като се задушат във фолио за 10 минути, се почистват и се накъсват на ленти.


6
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене  6

Сиренето се овалва в зехтин и също се изпича на скара от двете страни, до зачервяване.


7
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене  7

Розовите домати се нарязват на резени, а чери – на половинки. Слагат се в купа.


8
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене  8

Морковът се настъргва, а зелената част на лука, магданозът и копърът се наситняват.


9
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене  9

Добавят се в купата заедно с чушките.


10
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене  10

Салатата се овкусява със сол, зехтин и оцет и се разбърква.


11
„Забулена“ вратна пържола и салата със сирене  11

Пържолите се поднасят гарнирани със салата и парче печено сирене.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


169 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: