Заарски счукан боб

Източник: Бон Апети
Дата: 11.11.2003
Заарски счукан боб
 
Необходими продукти:
50 г дребен бял фасул
50 едър бял фасул
50 шарен фасул
1 к. ч. леща
1 к. ч. счукана бакла
1 домат
1 зелена чушка
1 червена чушка
1 голяма глава лук
1/2 кисела зелена ябълка (1 ч. ч. зелени джанки)
2 с. л. зехтин
по 1 с. л. копър, магданоз, листа керевиз


Начин на приготвяне:
1
Заарски счукан боб
Трите вида фасул се счукват в хаванче, поставят се в тенджера и се заливат с 2,5 л кипнала вода. С решетъчна лъжица се отстраняват люспите и пяната и се вари 30–40 минути. Прибавят се лещата и баклата. Варят се до омекване.
2
Заарски счукан боб 2
Чушките и лукът се нарязват на много ситни кубчета. Добавят се към омекналите варива и след около 20 минути се поставя обеленият и нарязан надребно домат. Посолява се и се вари още 15 минути.
3
Заарски счукан боб 3
Налива се зехтинът, слагат се нарязаната на кубчета ябълка и накълцаните подправки, оставя се да поври още 5–6 минути и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: