Йоркширски пудинг

Източник: Бон Апети
Дата: 11.05.2010
Йоркширски пудинг
 
Необходими продукти:
125 г брашно
1 яйце
100 мл прясно мляко
1 щипка сол
краве масло за намазняване


Начин на приготвяне:
1
Йоркширски пудинг
Солта и брашното се смесват, прави се кратерче и се чуква яйцето.
2
Йоркширски пудинг 2
С дървена лъжица или телена бъркалка се бърка, като се добавя 1/4 от млякото.
3
Йоркширски пудинг 3
Долива се останалото мляко и се бие, докато се получи гладка консистенция. Оставя се да престои 15 минути.
4
Йоркширски пудинг 4
Формичките се намазват обилно с масло и се поставят във фурна на 200 градуса, докато започнат да пушат. Всяка купичка се пълни до половината с тесто и се пече до златисто няколко минути.
 
 
Съвет:
Получените кексчета могат да се напълнят със зеленчукова смес, сосове, да се сервират като гарнитура към ястия с месо.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


160 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: