Йоркширски пудинг със синьо сирене

Източник: Галя Колева
ТИТЛА: Чирак
Дата: 06.07.2015
Йоркширски пудинг със синьо сирене
 
Необходими продукти:
2 яйца
1 ч. ч. прясно мляко (250 мл)
2 с. л. краве масло
1 ч. ч. брашно тип 500 (120 г)
1/2 ч. л. сол
1 щипка смлян черен пипер
35 г синьо сирене
1 с. л. листенца от прясна мащерка (или 1 ч. л. суха мащер


Начин на приготвяне:
1
Яйцата, прясното мляко, разтопеното краве масло, брашното, солта и черният пипер се смесват в голяма купа и се разбиват с тел, до еднородна смес, без бучки.
2
Прибавят се листата от мащерка и натрошеното синьо сирене, и тестото се разбърква добре. Купата с тестото се покрива с фолио за свежо съхранение и се оставя в хладилник поне за 2 часа.
3
Фурната се загрява на 220 градуса.
4
Огнеупорна форма за мини мъфини (12 х 30 мл) се намаслява добре. Всеки отвор на формата се пълни почти догоре с охладеното тесто.
5
Докато се пече първата партида пудинг, останалото в купата тесто се връща в хладилника.
6
Пече се 18 минути, след което формата се изважда и се оставя да престои 5 минути.
7
Пудингът се изважда, а формата се охлажда за 5 минути и отново се намаслява.
8
Останалото тесто се разпределя в отворите на формата и се пече 18 минути. Поднасят се топли.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: