Яйца в картофени гнезда

Лесно и много вкусно безмесно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 12.10.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
6 яйца
900 г картофи
200 г пушен кашкавал
80 г краве масло
200 мл прясно мляко
20 мл олио (+ за намазване)
2 глави лук
4 стръка магданоз
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яйца в картофени гнезда
Лукът се наситнява и се запържва в олиото, докато омекне много добре.
2
Яйца в картофени гнезда 2
Картофите се измиват и се сваряват. Обелват се и още докато са топли, се намачкват с преса за картофи.
3
Яйца в картофени гнезда 3
Прибавя се маслото, овкусява се със сол и черен пипер и се разбърква. Налива се и млякото и отново се разбърква.
4
Яйца в картофени гнезда 4
Картофеното пюре се смесва с лука, настъргания кашкавал и наситнения магданоз.
5
Яйца в картофени гнезда 5
Плитка тава с незалепващо покритие се намазва с олио. В нея от картофеното пюре се оформят 6 гнезда.
6
Яйца в картофени гнезда 6
Във всяко се чуква по едно яйце. Пекат се 10–12 минути в загрята на 190 градуса фурна, с вентилатор.
7
Яйца в картофени гнезда 7
Сервират се, поръсени с черен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (5)
5.
Изпрати
лично съобщение

07.01.2018
Много вкусно стана. Прибавих и къри, тъй като вкъщи обожаваме :)
4.
Изпрати
лично съобщение

07.03.2017
Пюрето става течно, ако се ползват пресни картофи (от египетските). При варенето поемат твърде много вода. Аз ползвах стари картофи, като увеличих малко грамажа им и пюрето стана отлично. Пушеният кашкавал придаде специфичен вкус, който много ми допадна.
3.
Изпрати
лично съобщение

23.02.2017
Силвия, нормално е, при печене малко да увеличат размера си, но ако са се разлели прекалено много, има вероятност, пюрето да е било по-течно.
2.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2017
много вкусни станаха, обаче при печенето малко се разляха.Незнам защо?
1.
Изпрати
лично съобщение

01.02.2017
Много вкусни гнезда. Правя ги вече 2 път.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: