Яйца по парижки

Едно универсално ястие - става за закуска, обяд и вечеря
Източник: Бон Апети
Дата: 23.02.2013
Яйца по парижки
 
Необходими продукти:
8 яйца (размер L)
1 кг големи печурки
300 г пражка шунка
3 скилидки чесън
200 г заквасена сметана
2 с. л. зехтин „Екстра върджин”
1 ч. л. естрагон
зехтин за намазване
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яйца по парижки

Гъбите се обелват, пънчетата се отстраняват и може да се използват за бульон. Шапките се нарязват наедро.

 


2
Яйца по парижки 2

Запържват се в тиган със сгорещения зехтин, до златисто  – на два пъти, за да се запържат, а не да се задушат. Накрая се подправят с наситнените чесън и естрагон.

 

 


3
Яйца по парижки 3

Шунката се нарязва на кубчета.

 


4
Яйца по парижки 4

Форми за брюле се намазват със зехтин, отгоре се разпределя шунката, върху нея се подреждат гъбите.

 


5
Яйца по парижки 5

Овкусява се със сол и черен пипер, слага се сметаната, и във всяка купичка се чуква по едно яйце.

 


6
Яйца по парижки 6

Пекат се в загрята на 220 градуса фурна, с вентилатор, за около 15 минути.


Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Много любима, приятна и вкусна рецепта! Страхотна идея за предястие.
1.
Изпрати
лично съобщение

13.01.2014
Много сладка и вкусна рецепта!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


116 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: