Яйца по градинарски

Българска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 24.07.2009
Яйца по градинарски
 
Необходими продукти:
1/2 лист бутертесто (100 г)
4 яйца
1-2 с. л. оцет
червен пипер за поръсване
2 домата
1 червена чушка
1 зелена чушка
1 патладжан
1 тиквичка
1 стрък лук
1 скилидка чесън
4-5 връхчета розмарин
4-5 листа босилек
2 клонки мащерка
1 к. ч. зехтин
1 ч. л. риган
1/2 ч. л. захар
2 щипки естрагон


Начин на приготвяне:
1
Яйца по градинарски
Тестото се разточва на по-тънък лист и от него се отрязват кръгове с големината на купичките, в които ще се пече.
2
Яйца по градинарски 2
Набождат се с помощта на вилица и се пекат около 25 минути в предварително загрята на 180 градуса фурна. Изваждат се и се охлаждат.
3
Яйца по градинарски 3
Всички зеленчуци се нарязват на много дребни кубчета и се изпържват поотделно, като за всеки вид в тигана се наливат 2-3 с. л. зехтин и се посоляват с 2-3 щипки сол. Първо се изпържва лукът, а после - чушките, тиквичката и патладжанът.
4
Яйца по градинарски 4
Изпържват се обелените и нарязани домати и се поръсват със сол, захар и нарязан наситно чесън.
5
Яйца по градинарски 5
Добавят се останалите запържени зеленчуци и се задушават на тих огън под капак около 5 минути.
6
Яйца по градинарски 6
Овкусяват се с риган, естрагон, розмарин и нарязани надребно босилек и мащерка. След около минута се отстраняват от котлона и се оставят да изстинат.
7
Яйца по градинарски 7
Яйцата се счупват едно по едно в тенджера с кипяща вода с оцет и 1 ч. л. сол. Варят се 3 минути.
8
Яйца по градинарски 8
Върху всяка изпечена основа от бутертесто се слага от зеленчуковата смес, оформя се кратерче и върху него се слага забулено яйце. Поднасят се поръсени с червен пипер.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


290 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: