Яйца на фурна

Френска класика с български привкус
Източник: Бон Апети
Дата: 19.05.2015

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 стрък мащерка
1 стрък розмарин
1 стрък салвия
1 с. л. краве масло
100 мл животинска сметана
1/4 ч. л. лют сос
6 яйца
150 г краве сирене
черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яйца на фурна
Мащерката, розмаринът и салвията се наситняват и се смесват.
2
Яйца на фурна 2
Керамични форми за крем брюле се намазват с маслото и във всяка форма се чуква по едно яйце.
3
Яйца на фурна 3
Поръсват се билки и се натрошава сирене.
4
Яйца на фурна 4
Налива се сметана, капва се лют сос и се овкусява с черен пипер.
5
Яйца на фурна 5
Пече се 10 минути на водна баня, в загрята на 200 градуса фурна с вентилатор. По желание се поднася с наситнен пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: