Яйца а ла паризиен

Източник: Бон Апети
Дата: 13.06.2001
Яйца а ла паризиен
 
Необходими продукти:
250 г гъби
1/2 буркан домати (3 домата)
1 стрък зелен лук (малка глава кромид)
1 стрък целина
1 скилидка чесън
магданоз
4 яйца
2 с. л. краве масло (40-50 г)
1 щипка захар


Начин на приготвяне:
1
Яйца а ла паризиен
Гъбите се нарязват на филийки заедно с пънчетата, чесънът се счуква, магданозът се нарязва надребно.
2
Яйца а ла паризиен 2
Доматите се пасират заедно с целината, лука, сол и малко захар.
3
Яйца а ла паризиен 3
В тиган на силен огън се загрява маслото и гъбите се запържват за 5-6 минути при непрекъснато бъркане. Изсипва се доматената смес, разбърква се и се проверява на сол.
4
Яйца а ла паризиен 4
Ястието се разпределя в намаслени гювечета, отгоре се счупва по едно яйце. Пекат се във фурна около 15 минути при температура 220 градуса, докато яйцата се забулят.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


176 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: