Яйла чорба

С чеснов сос
Източник: Кристина
ТИТЛА: Чирак
Дата: 12.05.2022
Яйла чорба
Яйла чорба
 
Необходими продукти:
200 мл кисело мляко
1 с.л. брашно
1 яйце
1 ч.ч. шехрие (фиде)
500-600 мл вода
сол на вкус

за чесновия сос:
1 голяма скилидка чесън
1 с.л. краве масло
лют червен пипер на люспи
мента или джоджен на вкус


Начин на приготвяне:
1
Сложете в тенджера киселото мляко, яйцето, брашното, фидето и солта и ги смесете.
2
Поставете тенджерата на котлона и добавете водата веднага, щом включите котлона, без да спирате да бъркате.
Не спирайте да бъркате, докато не заври. Бъркането е важно, за да не се пресече супата.
3
След като заври, разтопете маслото в малък тиган, добавете червения пипер на люспи и ментата и разбъркайте за минута.
4
Добавете пресован или настърган чесън, бъркайте 3-4 секунди и дръпнете от огъня, за да не прегори чесънът.
5
Залейте супата с подправеното масло, варете на слаб огън около 5 минути и дръпнете чорбата от котлона. Разсипете в купички, декорирайте с листенце мента и поднесете.


Съвет:
Можете да направите чорбата и с ориз, вместо с арпа шехрие, но предварително сварете ориза.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: