Яйчно суфле с картофи

Леко и ефирно суфле, върху канапе от дребни пресни картофки с карамелена коричка
Източник: Бон Апети
Дата: 20.08.2013
Яйчно суфле с картофи
 
Необходими продукти:
за яйченото суфле:
4 яйца
2 ч. л. царевично нишесте
1 щипка сол
зехтин за намазване
брашно за поръсване

за картофите:
800 г дребни млади картофи
1 глава лук
4 скилидки чесън
30 г краве масло
1/4 връзка магданоз

3–4 стръка
сол, черен пипер и индийско орехче на вкус
зехтин за пържене


Начин на приготвяне:
1
Яйчно суфле с картофи

Белтъците се отделят от жълтъците, като всеки жълтък се слага в отделен съд. Белтъците се разбиват на сняг, прибавят се щипка сол и нишестето и се разбива още веднъж.

 


2
Яйчно суфле с картофи 2

4 формички за брюле се намазват със зехтин, поръсват се с брашно и в тях се разпределят разбитите белтъци, като се заравнява.

 


3
Яйчно суфле с картофи 3

С чаена лъжичка се издълбава дупка, поставя се по 1 жълтък и отгоре се покрива с белтък, отново се заравнява.

 


4
Яйчно суфле с картофи 4

Суфлетата се пекат в загрята на 140 градуса фурна, с вентилатор, за 20 минути. Изваждат се от фурната, оставят се малко да изстинат, с нож се отлепват от стените на купичките и се обръщат.

 


5
Яйчно суфле с картофи 5

Картофите се сваряват с малко сол, до полуготовност. Оставят се да се охладят (най-добре е да се оставят за 1 денонощие в хладилника). После се нарязват на кръгчета.

 


6
Яйчно суфле с картофи 6

Лукът и чесънът се нарязват наситно. Запържват се в зехтин. След това се изваждат.

 


7
Яйчно суфле с картофи 7

В същия съд се слагат картофите и се запържват на висока температура, като не се бъркат, преди да хванат кора, защото се разпадат. След това се доопържват на средна температура. Когато са готови, в съда се връщат лукът и чесънът.

 


8
Яйчно суфле с картофи 8

Подравя се със сол, черен пипер и индийско орехче. Слага се маслото и като се растопи се поръсват наситнените билки.

 


9
Яйчно суфле с картофи 9

Картофите се слагат в квадратна метална форма, после тя се отстранява. Отгоре на всяка порция се поставя по 1 суфле.


Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: