Яйчено руло

Ефектен и много вкусен аламинут
Източник: Бон Апети
Дата: 19.07.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
5 яйца
3 стръка пресен лук
1 връзка магданоз
1 с. л. сос „Уорчестър“
1 с. л. соев сос
1/2 ч. л. кафява захар
сол на вкус
олио за пържене

за гарниране:
1 домат
1/4 връзка магданоз
1/4 връзка мента
2 с. л. зехтин
1 с. л. сок от лайм


Начин на приготвяне:
1
Яйчено руло
Яйцата се разбиват със солта, соевия сос, соса „Уорчестър“ и захарта. Добавят се и нарязаните на ситно лук и магданоз.
2
Яйчено руло 2
Съд с незалепващо покритие се загрява на умерена температура. Маже се с олио и се сипва малко от яйчената смес – колкото да покрие дъното на съда.
3
Яйчено руло 3
Щом отдолу се получи коричка, а отгоре е все още течен, омлетът се завива на руло в единия край на тигана.
4
Яйчено руло 4
Отново се налива малко от сместа и щом от долната страна стегне, се навива – и така, докато свършат яйцата и се получи руло от омлет.
5
Яйчено руло 5
Доматът се бели и се реже на кубчета. Смесва се с наситнените мента и магданоз и се овкусява със сок от лайм, зехтин и сол.
6
Яйчено руло 6
Рулото се нарязва и се поднася с доматите.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

28.08.2024
Вкусно и приятно! Точно за лятото...
1.
Изпрати
лично съобщение

29.07.2016
Много вкусно и бързо! :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


185 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: