Яйчено къри с картофи

Индийско вегетарианско ястие с уникален привкус от обработените по специална технология подправки
Източник: Бон Апети
Дата: 19.04.2006

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
250 г замразена бамя
2 скилидки чесън
1 глава лук
1/4 буркан стерилизирани домати
100-150 мл течна сметана
4 яйца
4 зърна кардамон
6-7 с. л. олио
1 ч. л. куркума
1 ч. л. сол
1/2 ч. л. смлян джинджифил
1/2 ч. л. смлян кимион


Начин на приготвяне:
1
Яйчено къри с картофи
Кардамонът, джинджифилът и кимионът се запичат на сух тиган. След това зърната кардамон се изваждат, стриват се в хаванче и се връщат в тенджерата. Налива се олиото и се загрява.
2
Яйчено къри с картофи 2
Сипват се нарязаният наедро лук и наситненият чесън и когато се запържат, се подправят с куркума. Добавят се картофите (на кубчета), разбърква се и след 1 минута се налива гореща вода, колкото да покрие продуктите. Посолява се и се задушава 10 минути под капак.
3
Яйчено къри с картофи 3
Доматите се пюрират и се добавят в кърито заедно с нарязаната на по-дребно бамя. Вари се под капак още 10 минути.
4
Яйчено къри с картофи 4
Кърито се прехвърля в подходящ за печене съд и се полива със сметаната. Отгоре се разпределят яйцата.
5
Яйчено къри с картофи 5
Ястието се поставя в предварително загрята на 180 градуса фурна и се пече около 10-15 минути или докато се забулят яйцата. Преди сервиране може да се поръси с пресен магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: