Яйчени пиленца

Източник: Amada
ТИТЛА: Готвач
Дата: 19.02.2015
Яйчени пиленца
 
Необходими продукти:
10 яйца
150 г сирене „Рикота"
1 с. л. заквасена сметана
сол, куркума, бял пипер


Начин на приготвяне:
1
Яйцата се сваряват добре - за 10 минути.
2
Долната част на всяко сварено яйце се изравнява, така че яйцето да може да стои изправено. Горната 1/3 се отрязва и жълтъкът се изважда.
3
Жълтъците се смесват с останалите продукти. Добавят се подправки по желание и на вкус. Всичко се разбърква, до получаването на пухкав крем.
4
Кремът с жълтъците се шприцова в белтъците. За очи се изрязват парченца маслина, клюнът е от парче морков. Капачетата се поставят отгоре.
5
Сервират се по желание върху зелена салата (салата „Айсберг") или друга зеленина.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2015
Браво! Много са красиви :)
1.
Изпрати
лично съобщение

23.07.2015
Идеална рецепта за останалите след Великден яйца :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


301 ДУШИ ОНЛАЙН
Симона коментира рецептата Палачинки „Гундел“
Вера коментира рецептата Банички със сирене и картофи
M. се регистрира в сайта.
Radi Dimitrov се регистрира в сайта.
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: