Яйчен пунш

Източник: Бон Апети
Дата: 28.01.2005
Яйчен пунш
 
Необходими продукти:
6 яйца
200 г захар
1 л бяло вино "Шардоне"
2-3 кори канела (1 ч. л. смляна)
2-3 бр. звезден анасон (1/2 ч. л. зърна анасон)
1 пръчка ванилия (1 пакетче на прах)
кората от 1 портокал


Начин на приготвяне:
1
Яйчен пунш
Отделят се жълтъците от белтъците на яйцата. Белтъците се разбиват на сняг с 2/3 от захарта и ванилията. Жълтъците се разбиват с останалата част от захарта, докато се разтвори.
2
Яйчен пунш 2
Виното ври 15 минути с канелата и анасона. След това се изсипва при жълтъците, като непрекъснато се бърка. Сместа се връща в тенджерата и се загрява за 2-3 минути, като продължава да се разбърква.
3
Яйчен пунш 3
Сместа се оттегля от котлона и в нея се добавят 2/3 от разбитите белтъци, като се бърка непрекъснато в една посока. Пуншът се налива в подходящи чаши и се украсява с останалата част от белтъците. Отгоре се настъргва портокалова кора.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


189 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: