Японски памучни кексчета

Импровизация на тема „японски чийзкейк“
Източник: Бон Апети
Дата: 15.01.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
190 г крем сирене
120 г пудра захар
100 г сушени сини сливи
30 г царевично нишесте
60 мл прясно мляко
30 мл олио
3 яйца
масло за намазване


Начин на приготвяне:
1
Японски памучни кексчета
Яйцата се разделят на жълтъци и белтъци.
2
Японски памучни кексчета  2
Белтъците се разбиват с половината захар, докато станат на сняг.
3
Японски памучни кексчета  3
Жълтъците се разбиват с останалата захар, докато побелеят.
4
Японски памучни кексчета  4
Крем сиренето се разбива с олиото и прясното мляко.
5
Японски памучни кексчета  5
Прибавят се царевичното нишесте и жълтъците, като се разбърква.
6
Японски памучни кексчета  6
Накрая на няколко пъти се прибавят белтъците, като се внимава да не спаднат при разбъркването.
7
Японски памучни кексчета  7
Фурната се загрява на 150 градуса (с вентилатор) и на дъното се поставя тава с вода, за да се образува пара. Алуминиеви форми за мъфини (14 бр.) се мажат с масло.
8
Японски памучни кексчета  8
В тях се разпределят сместа и нарязаните сушени сливи.
9
Японски памучни кексчета  9
Подреждат се в тава, слагат се във фурната на средната решетка, в тавата се налива гореща вода и кексчетата се пекат за около 50 минути.
10
Японски памучни кексчета  10
Изваждат се, охлаждат на стайна температур и се прибират в хладилника за около 4 часа. След това се изваждат от формите и се сервират.
Подобни рецепти:
Коментари (3)
3.
Изпрати
лично съобщение

28.06.2019
Много вкусни
2.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2015
Да, Силвия, няма да има проблем с изваждането, но задължително трябва да се пекат на водна баня. Ако използваш такава форма за мъфини трябва да я сложиш в тава с гореща вода.
1.
Изпрати
лично съобщение

05.11.2015
ако се направят във форми за мъфини не от тези еднократните,а тава с гнезда за мъфини, дали ще могат да се извадят лесно?
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


319 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: