Японски палачинки

Местните ги наричат дораяки
Източник: Бон Апети
Дата: 17.09.2014

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
4 яйца
120 г захар
2 с. л. мед
130 г брашно
1 ч. л. бакпулвер
олио за намазване и пържене

за крема:
330 мл прясно мляко
1 ванилия
3 ч. л. какао
75 г захар
4 жълтъка
25 г брашно


Начин на приготвяне:
1
Японски палачинки
Кремът се приготвя като млякото се загрява и се дърпа от котлона. Жълтъците се разбиват със захарта и ванилията, добавят се какаото и брашното, и отново се разбива.
2
Японски палачинки  2
При постоянно разбиване, се налива млякото и се готви на слаб огън, до сгъстяване, при постоянно бъркане. Готовият крем се оставя в хладилник.
3
Японски палачинки  3
Яйцата се разбиват със захарта и меда, добавят се брашното и бакпулверът, разбърква се и се оставя за 15 минути в хладилник.
4
Японски палачинки  4
В намазан с олио загрят тиган с лъжица се сипва от сместа и се правят малки палачинки, като се обръщат.
5
Японски палачинки  5
Палачинките се слепват като сандвич с шоколадовия крем.
Подобни рецепти:
Коментари (7)
7.
Изпрати
лично съобщение

20.01.2019
Много вкусни!
6.
Изпрати
лично съобщение

16.10.2016
Аз направих и крема Анко-сладко от червен боб, но определено се харесаха повече, тези с шоколадовия.
5.
Изпрати
лично съобщение

24.11.2015
Божествени са. Намат много правилна форма,но са много вкусни.
4.
Изпрати
лично съобщение

28.11.2014
Просто бяха уникални.... :)
3.
Изпрати
лично съобщение

18.10.2014
Супер!
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


172 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: