Ямболски козунак

Гост: Славка Калчева
Източник: Бон Апети
Дата: 08.12.2001
Ямболски козунак
 
Необходими продукти:
1 кг брашно
6 яйца
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. ч. захар
1 ч. ч. мед
1/2 ч. ч. маргарин
1 яйце за намазване
1 пакетче суха мая
олио


Начин на приготвяне:
1
Ямболски козунак
Киселото мляко, захарта, маргаринът, яйцата и маята се разбиват, докато захарта се разтопи. Постепенно се прибавя брашното до получаването на тесто.
2
Ямболски козунак 2
Тестото се меси на ръка в тава с брашно, докато спре да лепне. Оставя се да втаса. След това пак се меси, но върху олио. Разточва се на дебел лист, намазва се с олио и се навива на руло.
3
Ямболски козунак 3
Рулото се нарязва на равни по големина парчета. Поставят се в набрашнена тава на разстояние едно от друго и се оставят да втасат.
4
Ямболски козунак 4
Втасалите рулца се намазват с разбит жълтък. Пекат се в умерено загрята фурна при температура 180 градуса до златисто (около 40 минути).
5
Ямболски козунак 5
Изпеченият козунак се изважда от фурната и докато е още горещ, обилно се намазва с мед.

Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: