Яхния с телешко и грах

Източник: Рози
ТИТЛА: Готвач
Дата: 10.01.2015
Яхния с телешко и грах
 
Необходими продукти:
400 г телешко месо
5 глави лук
1 морков
4 с. л. олио
800 г грах (от консерва)
3 картофа
1 връзка магданоз
2 с. л. брашно
3 ч. л. червен пипер
сол и черен пипер на вкус
3 дафинови листа


Начин на приготвяне:
1
Яхния с телешко и грах
В тенджера сгорещете олиото. Нарежете месото на хапки. Обелете лука и го нарежете наситно. Запържете месото за 2-3 минути. Прибавете лука и нарязания на кръгчета морков. Задушете за 3-4 минути, под похлупак. Долейте малко вода и задушавайте, до омекване на месото.
2
Яхния с телешко и грах 2
Обелете картофите и ги нарежете на кубчета. Добавете ги към месото, заедно с граха и дафиновите листа. Поръсете с червен и черен пипер на вкус. Ако е необходимо, добавете още вода. Задушавайте ястието на тих огън, докато стане готово.
3
Яхния с телешко и грах 3
Прибавете 3/4 от ситно нарязания магданоз. Наръсете с брашното, за да се сгъсти ястието. След 5-6 минути е готово. Сервирайте с останалия ситно нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (8)
8.
Изпрати
лично съобщение

22.04.2018
Силвия Джокова, водата трябва да покрие продуктите. Зависи, колко гъста предпочитате да е яхнията.
7.
Изпрати
лично съобщение

08.04.2018
Колко вода трябва да се сложи?
6.
Изпрати
лично съобщение

29.08.2017
Сготвих я яхнията,единствено не добавих брашно!Страхотна вкусотия!
5.
Изпрати
лично съобщение

19.06.2017
Много вкусно стана!
4.
Изпрати
лично съобщение

06.11.2016
:)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


220 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: