Яхния с телешки език

Апетитно основно
Източник: Бон Апети
Дата: 27.10.2018

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 телешки език
1 кг картофи
400 г домати от консерва
150 г замразен грах
100 мл червено вино
4 моркова
3 скилидки чесън
1 глава лук
1 дафинов лист
2 зърна бахар
4 стръка мащерка
2 с. л. царевично нишесте
2 с. л. олио
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния с телешки език
Телешкият език се залива с вода, колкото да го покрие, и се вари до готовност – около 3 часа, заедно с дафиновия лист и бахара.
2
Яхния с телешки език 2
Бели се, докато е още топъл. Бульонът се запазва.
3
Яхния с телешки език 3
Лукът се реже на лодки, морковите – на гредички, чесънът се наситнява. Запържват се за кратко в олиото. Налива се виното.
4
Яхния с телешки език 4
След минута-две се добавят доматите и картофите, нарязани на полумесеци.
5
Яхния с телешки език 5
Налива се бульон от варенето, колкото да ги покрие. Пуска се и мащерката. Готви се, докато зеленчуците омекнат.
6
Яхния с телешки език 6
В яхнията се слагат парчетата език, нарязан на парчета, и грахът.
7
Яхния с телешки език 7
Наливат се още около 500 мл бульон и се готви около 5 минути.
8
Яхния с телешки език 8
Нишестето се разтваря в малко бульон, сипва се в ястието, разбърква се, готви се още 2–3 минути.
9
Яхния с телешки език 9
Яхнията се овкусява със сол и черен пипер и се сервира.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


213 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: