Яхния с наденички и боб

Ирландска кухня
Източник: Бон Апети
Дата: 30.03.2009
Яхния с наденички и боб
 
Необходими продукти:
8 свински наденички
125 г пушен бекон
800 г червен фасул
400 г домати
1 глава лук
2 скилидки чесън
1-2 стръка прясна мащерка
3 с. л. доматено пюре
1 с. л. пълнозърнеста горчица
1 с. л. зехтин
черен пипер и сол на вкус
пресен магданоз за поръсване


Начин на приготвяне:
1
Яхния с наденички и боб
Наденичките се запържват в тиган, след което се изваждат и се поставят върху салфетка, за да се отцеди излишната мазнина.
2
Яхния с наденички и боб 2
Беконът се нарязва на кубчета, запържва се и също се отцежда върху салфетка.
3
Яхния с наденички и боб 3
Лукът се нарязва на полумесеци, запържва се до омекване в малко зехтин и се прибавят нарязаните скилидки чесън.
4
Яхния с наденички и боб 4
Наденицата и беконът се връщат в тигана, разбъркват се и се поръсват с прясна мащерка.
5
Яхния с наденички и боб 5
Добавят се нарязаните надребно домати, червеният фасул (може да се добави и малко бял фасул), горчицата и доматеното пюре.
6
Яхния с наденички и боб 6
Налива се малко вода, ястието се подправя с черен пипер и сол на вкус, разбърква се и се оставя да къкри под капак 5-10 минути. Накрая се поръсва с нарязан магданоз.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


168 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: