Яхния с бамя и пилешко

По идея на Стоян ви представяме идеалната домашна манджа за съботно-неделните обяди
Източник: Бон Апети
Дата: 07.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг пилешко филе
500 г печурки
500 г бамя
400 г домати „Рома“
1 глава лук
2 скилидки чесън
50 мл зехтин
600 мл пилешки бульон
3 с. л. смес за качамак
2 дафинови листа
2 щипки суха мащерка
1/2 връзка магданоз
1/2 с. л. захар
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния с бамя и пилешко
Гъбите се обелват и се нарязват наедро, заедно с пънчетата.

2
Яхния с бамя и пилешко 2
Бамята се измива, доматите се настъргват. Лукът и чесънът се обелват и се нарязват наситно.

3
Яхния с бамя и пилешко 3
В тенджера се сгорещяват 40 мл от зехтина и в него се запържват лукът и чесънът.

4
Яхния с бамя и пилешко 4
Прибавят се гъбите и когато се запържат се сипват бамята и доматите. Овкусява се с мащерката, дафиновите листа, сол, черен пипер и захарта.

5
Яхния с бамя и пилешко 5
Налива се бульонът, сипва се качамакът, похлупва се и ястието се оставя да къкри на слаб огън около 30 минути.

6
Яхния с бамя и пилешко 6
Месото се овкусява със сол и черен пипер и се запича в тиган с останалия зехтин.

7
Яхния с бамя и пилешко 7
После се нарязва натънко и се сервира върху яхнията. Поръсва се с наситнен магданоз.

Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

15.01.2014
Тази рецепта отдавна се канех да направя, тъй като много обичам бамя, а вариантите на ястия с нея на са толкова много. Тази вечер и дойде реда и резултата е чудесен. Нямах описания в рецептата сорт домати, но мисля че идеята е те да са сладък сорт, за да не стане соса кисел. Моята бамя е замразена във фризера от лятото, и когато се сложи цяла, изобщо не се \"лигави\".
1.
Изпрати
лично съобщение

02.10.2013
В семейството ми не харесваме бамя, точно защото се лигави, но я заместих със зелен фасул и стана много вкусно :)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


251 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: