Яхния с агнешко и тиквички

Пролетна и много вкусна
Източник: Бон Апети
Дата: 17.05.2024

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за месото:
1 кг агнешки врат
30 мл олио
1 глава лук
1 морков
1 стрък стеблена целина
1 стрък мащерка
1 дафинов лист

за яхнията:
700 г тиквички
30 мл олио
1 връзка пресен лук
2 стръка пресен чесън
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. червен пипер
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус

за сервиране:
400 г цедено кисело мляко
1 връзка копър


Начин на приготвяне:
1
Яхния с агнешко и тиквички
Агнешкото се запържва в олиото от всички страни, до златисто и се изважда.
2
Яхния с агнешко и тиквички 2
В същия съд се запържват морковът, целината и лукът, нарязани на кубчета.
3
Яхния с агнешко и тиквички 3
Връща се месото и се налива вода, колкото да покрие продуктите. Добавят се дафиновият лист и мащерката, и се готви 2–3 часа.
4
Яхния с агнешко и тиквички 4
Бульонът се прецежда, а месото се обезкостява.
5
Яхния с агнешко и тиквички 5
Пресните лук и чесън се режат на шайби и се запържват в олиото.
6
Яхния с агнешко и тиквички 6
Добавя се брашното и щом се позапържи, се сипват доматеният концентрат и червеният пипер.
7
Яхния с агнешко и тиквички 7
Налива се около 1 литър от бульона, овкусява се със сол и черен пипер и се прибавят тиквичките, нарязани на кубчета. Готви се 30 минути на тих огън.
8
Яхния с агнешко и тиквички 8
Връща се месото и се готви още 10 минути. Трябва да стане гъста яхния.
9
Яхния с агнешко и тиквички 9
Копърът се наситнява и се смесва с цеденото мляко.
10
Яхния с агнешко и тиквички 10
Яхнията се сервира с млякото.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


134 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: