Яхния от телешки език

Богата, апетитна, ароматна
Източник: Бон Апети
Дата: 24.01.2022

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 телешки език
600 г червени домати
180 г маслини „Каламата“ (без костилки)
180 г зелени маслини (без костилка)
4 скилидки чесън
1 кг сварени картофи
2 глави лук
2 стръка стеблена целина
1 морков
1 връзка магданоз
1/2 връзка мащерка
200 мл бяло сухо вино
70 мл зехтин
1 дафинов лист
1 с. л. доматен концентрат
1 с. л. брашно
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния от телешки език
Езикът се сварява в голямо количество вода, заедно с нарязани на едро глава лук и морков, две скилидки чесън и дафинов лист.
2
Яхния от телешки език 2
Свареният език се изважда от бульона, оставя се леко да се охлади и се обелва.
3
Яхния от телешки език 3
Бульонът се прецежда и се оставя настрана.
4
Яхния от телешки език 4
Езикът се реже на кубчета.
5
Яхния от телешки език 5
Останалият лук се нарязва на полумесеци, а скилидките чесън се наситняват.
6
Яхния от телешки език 6
Целината се обелва и се нарязва на парчета. Маслините се разполовяват по дължина.
7
Яхния от телешки език 7
Доматите се обелват и се нарязват на малки кубчета, а мащерката се накълцва.
8
Яхния от телешки език 8
В подходящ съд се загрява зехтин, сипват се зеленчуците, налива се виното и се посолява.
9
Яхния от телешки език 9
Зеленчуците се готвят под капак, докато омекнат и останат на мазнина. След това се сипват брашното, доматеният концентрат и маслините.
10
Яхния от телешки език 10
Наливат се около 600 мл от бульона. Прибавят се доматите и половината от мащерката, подправя се със сол и черен пипер на вкус. Вари се 20 минути на слаб огън.
11
Яхния от телешки език 11
Слага се и езикът и яхнията се готви още 5–10 минути. Поръсва се с нарязан магданоз и се разбърква.
12
Яхния от телешки език 12
Ястието се сервира със сварени, намачкани картофи, овкусени със сол, мащерка и малко зехтин.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


108 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: