Яхния от телешки език с маслини

С гарнитура от пухкаво картофено пюре
Източник: Бон Апети
Дата: 15.10.2020

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
за бульона:
1 телешки език
2 стръка стеблена целина
2 моркова
1 глава лук
сол на вкус

за яхнията:
200 г маслини „Каламата“ (без костилки)
1 глава лук
3 скилидки чесън
2 стръка мащерка
2 дафинови листа
3 с. л. доматен концентрат
2 с. л. брашно
50 мл зехтин
сол и черен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния от телешки език с маслини
Лукът, морковите и целината се белят и се режат на едро. Слагат се в тенджера, заедно с езика. Налива се студена вода, колкото да покрие продуктите с 1–2 пръста и се посолява. Кипва се, отпенва се и се вари 3–4 часа, до готовност.
2
Яхния от телешки език с маслини 2
Езикът се изважда. Обелва се, докато е още топъл. Бульонът се прецежда и се запазва. Езикът се охлажда и се нарязва на филийки.
3
Яхния от телешки език с маслини 3
Лукът и чесънът се наситняват и се запържват в зехтина, добавя се брашното.
4
Яхния от телешки език с маслини 4
След 1–2 минути се прибавя и доматеният концентрат.
5
Яхния от телешки език с маслини 5
Наливат се 700 мл от заделения бульон.
6
Яхния от телешки език с маслини 6
Пускат се маслините, езикът, мащерката и дафиновите листа и се готви 20 минути.
7
Яхния от телешки език с маслини 7
Яхнията се овкусява със сол и черен пипер и се поднася с гарнитура от картофено пюре.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: