Яхния от свинско със зеленчуци

Цветна и ароматна яхния
Източник: Meglena Lazarova
ТИТЛА: Хоби готвач
Дата: 07.01.2018
Яхния от свинско със зеленчуци
Яхния от свинско със зеленчуци
Яхния от свинско със зеленчуци
Яхния от свинско със зеленчуци
Яхния от свинско със зеленчуци
 
Необходими продукти:
500 г свинско месо
2 глави лук
2 моркова
2 червени чушки
300 г замразен грах
700 г картофи
2 малки домата
2 бр. дафинов лист
1 щипка захар
олио
сол, черен и червен пипер на вкус


Начин на приготвяне:
1
Лукът, морковите и чушките се почистват и се нарязват на едри кубчета.
2
Месото се нарязва на хапки и се запържва до побеляване.
3
Нарязаните зеленчуци се прибавят към месото и се задушават, докато лукът стане прозрачен.
4
Добавя се грахът. Задушава се за 2-3 минути и се прибавят черен и червен пипер, и дафиновият лист. Сместа се разбърква и се залива с гореща вода, колкото да покрие зеленчуците.
5
Картофите се обелват и се нарязват на кубчета. Добавят се към врящата смес. Ако е необходимо, се налива още гореща вода, за да ги покрие.
6
Доматите се почистват и се нарязват на кубчета (може да се настържат на ренде или да се използва готова доматена смес, пюре и др.) Ако доматите са пресни, се добавят, когато картофите са почти сварени. Поръсват се със захарта, за да убие киселинността им. Ако доматите са вече обработени, може да не се поръсват със захар. Ястието се вари още 5 минути (или до пълно сваряване на картофите).

7
По желание, преди сервиране, може да се поръси с пресен, ситно накълцан магданоз.


Съвети:
Аз използвам домашен замразен грах и затова го слагам да поври, малко преди картофите. Ако използвате бланширан грах, го сложете заедно с картофите или малко след тях. Той се сготвя много по-бързо.

Ако ястието ви се стори рядко и искате да го сгъстите, малко преди да го махнете от котлона, размийте в отделен съд 1 ч. л. брашно в гореща вода или в бульон от яхнията. Трябва да стане на гладка, рядка каша и да няма бучки от брашно. После излейте сместа в яденето, разбъркайте добре и дръпнете от котлона.
Подобни рецепти:
Коментари (0)
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: