Яхния от свинско с маслини по испански

Задушено месо с картофи и домати, с дъх на риган и дафинов лист
Източник: Бон Апети
Дата: 11.01.2007

Зареждане на видео рецептата ...

 
Необходими продукти:
1 кг картофи
500 г свинско месо от бут (плешка)
80-100 г обезкостени зелени маслини
80-100 г обезкостени черни маслини
1/2 буркан стерилизирани домати
3 печени чушки
1 глава лук
2-3 дафинови листа
1/2 в. ч. бяло вино
6 с. л. зехтин
1 ч. л. риган
1 1/2 ч. л. червен пипер
черен пипер и сол на вкус


Начин на приготвяне:
1
Яхния от свинско с маслини по испански
Месото се нарязва на едри късове. Лукът се почиства и също се нарязва наедро.
2
Яхния от свинско с маслини по испански 2
Зехтинът се загрява в тенджера, в него се сипва нарязаното месо и се задушава 2 минути под капак, без да се разбърква.
3
Яхния от свинско с маслини по испански 3
След това се сипва нарязаният наедро лук, разбърква се и се подправя с червен пипер.
4
Яхния от свинско с маслини по испански 4
Налива се виното и се добавя топла вода, колкото да покрие месото. Посолява се и къкри под капак 20-30 минути.
5
Яхния от свинско с маслини по испански 5
Картофите се обелват, нарязват се на дебели колелца и се добавят в яхнията.
6
Яхния от свинско с маслини по испански 6
Чушките се нарязват наситно и се сипват в тенджерата заедно с двата вида маслини.
7
Яхния от свинско с маслини по испански 7
Ястието се разбърква, похлупва се и къкри под капак още 10 минути.
8
Яхния от свинско с маслини по испански 8
След това се подправя с дафинов лист и риган, поръсва се с черен пипер на вкус.
9
Яхния от свинско с маслини по испански 9
Накрая се наливат пюрираните домати, яхнията се разбърква, къкри под капак още 15 минути и е готова за сервиране.
Подобни рецепти:
Коментари (2)
2.
Изпрати
лично съобщение

22.02.2014
Комбинацията от месо,вино и двата вида маслини дадоха страхотен резултат!Чудесно предложение за свинско!
1.
Изпрати
лично съобщение

01.12.2014
Много ми допада. Вкусно става.
Вашият e-mail*:
E-mail на получателя*:
Код за сигурност*:


212 ДУШИ ОНЛАЙН
БЮЛЕТИН
Абонирайте се за седмичния бюлетин на Бон Апети и получавайте най-новите рецепти и новини
E-mail: